Signature cocktails Baquba

Wat heb je nodig?

Vrienden, familie, het liefst een zonnetje én heel veel zin in cocktails. Hieronder beschrijven wij stap voor stap hoe je de Baquba signature cocktails maakt, het level van ‘Adventure’ bij iedere cocktail (moeilijkheidsgraad) en de mate van zoete en bittere smaken.

Om jou te blijven inspireren en verrassen, delen we iedere maand een nieuwe cocktail als ‘Baquba boss of the month’. Dus houdt onze website en social mediakanalen in de gaten!

Hoe maak je de cocktails?

Iedere cocktail is omschreven met de bijbehorende ingrediënten. Je maakt de cocktail door simpelweg van boven naar beneden de ingrediënten in je glas of in de shaker toe te voegen. Build, shake of stir wij geven per cocktail aan wat jij het beste kan doen! Maar wat zijn eigenlijk de verschillen.

Build, Shake of Stir?

Een build is een cocktail die je letterlijk op gaat bouwen met de verschillende onderdelen oftewel, de ingrediënten worden op als het ware op elkaar gestapeld. Shake it Baby! Een shake cocktail maak je met een cocktailshaker, een goede korte workout, want je shaked je er 12 seconden op los. Voeg voor het shaken altijd ijs toe aan de shaker. Dan tot slot de stir; waarbij je met een bar spoon (lange lepel) de cocktail als het ware gaat roeren.

Cocktails
Hemingway

Boss of the month

Texture Like Sun

  • 60 ml Baquba Limón
  • 15 ml Amaro Montenegro
  • 30 ml Limoensap
  • 15 ml Agave siroop
  • 1 eiwit

Een bitterzoete cocktail voor elke gelegenheid. Deze cocktail drink je (gevaarlijk) makkelijk weg. In de cocktail vind je een perfecte balans tussen zoet en zuur, maar er komen ook wat florale tonen naar voren. Alle aroma’s samen zorgen voor een cocktail die perfect is voor een avondje op de bank of tijdens een gezellige avond met je vriendinnen/vriendinnen.

Adventure: ****
Zoet: ***
Bitter: **
-Shake-

Hemingway

The Hemingway Special

  • 60 ml Baquba Blanco Rum
  • 40 ml Grapefruit sap
  • 15 ml Maraschino Likeur
  • 15 ml Limoen sap

Hemingway zei “I drink to make others more interesting”. Door er een frisse cocktail met fijne zuren heeft Hemingway ervoor gezorgd dat hij kon genieten. Dus als je aankomende maanden met lekker weer het gevoel hebt dat je toe bent aan een frisse duik, kan deze Hemingway Special ook de perfecte oplossing zijn.

Adventure: ***
Zoet: *
Bitter: ****
-Shake-

Bright but stormy

Bright but Stormy

  • 50 ml Baquba Blanco
  • 15 ml limoensap
  • 100 ml Ginger beer
  • 2 druppels Angostura Bitter
  • Ijsblokjes

De Bright but Stormy is een bitter-zoete cocktail met een kleine scherpte. Door de toevoeging van angostura bitters kun je de cocktail op een heerlijke manier aanpassen tot een goed gebalanceerde cocktail. Een gemakkelijke, maar heerlijke cocktail om te drinken in ieder seizoen van het jaar.

Adventure: **
Zoet: **
Bitter: ****
-Build-

B-passionate

B-passionate

  • 50 ml Baquba Limón
  • 15 ml limoensap
  • 1 passievrucht of 30 ml passievrucht sap
  • 15 ml suiker siroop
  • Eiwit

De B-passionate is een heerlijke zoete cocktail. Het shaken van deze cocktail met eiwit zorgt voor een mooie volle smaak. Tot slot krijg je door de tropische aroma’s van de passievrucht het gevoel alsof je weer op jouw favoriete strandfeest staat.

Adventure: ****
Zoet: ****
Bitter: *
-Shake-

Pineapple Daiquiri

Pineapple Daiquiri

  • 50 ml Baquba Limón
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml Suikersiroop
  • 30 ml Ananassap
  • 1 takje Rozemarijn

Een Daiquiri is één van de meest traditionele cocktails. Deze traditionele cocktail maak je met de eerste drie ingrediënten die hierboven omschreven staan. De toevoeging van ananas bij deze cocktail kun je vergelijken met de palmbomen op een Caribisch strand oftewel hij maakt hem af. Als je de rozemarijn aansteekt en het glas hierboven opzet balanceer je perfect de zoete tonen van de ananas met het frisse limoensap.

Adventure: ***
Zoet: ****
Bitter: *
-Shake-

Pineapple Daiquiri

Rum Negroni

  • 30 ml Baquba Blanco
  • 30 ml Rode (zoete) vermouth
  • 30 ml Campari
  • Sinaasappelschil

Een Negroni is de trots van Italië en wordt normaliter gemaakt met gin, maar door de gin te vervangen met rum krijg je een heerlijk bittere cocktail die veel meer diepgang omvat dan de normale Negroni. Als je deze cocktail helemaal wil afmaken dan moet je een sinaasappelschil en blokje ijs toevoegen.

Adventure: **
Zoet: **
Bitter: *****
-Stir-